20 de hectare de teren degradat au fost transformate în păduri prin programul Adoptă un Copac

Echipa Adoptă un Copac, programul de împădurire al asociației Viitor Plus, a plantat 241.000 de puieți de arbori forestieri în această primăvară, împreună cu peste 2.000 de voluntari și 1.000 de zilieri din comunitățile locale. Toate pădurile plantate sunt adiționale, adică nu ar fi existat fără eforturile oamenilor implicați.

În lunile ianuarie – aprilie 2023 echipa Adoptă un Copac a plantat în 16 comunități rurale din județele Constanța, Dolj, Ialomița, Călărași și Prahova și a avut o plantare urbană în Parcul Municipal din Fetești.

Echipa a plantat pe 20 hectare de teren degradat sau deșertificat grație susținerii din partea companiilor private, colaborării cu administrațiile locale și implicării oamenilor obișnuiți. În plus, s-au făcut lucrări de completare în pădurile deja existente, pe care Viitor Plus le îngrijește 5-10 ani, până intră în stadiul de masiv.

Adoptă un Copac este un program care ajută la creșterea suprafeței împădurite din sudul României și contribuie la educarea oamenilor cu privire la importanța pădurilor, a acțiunilor de plantare și a activităților de voluntariat.

Programul de împădurire a pornit în 2007, ca inițiativă a asociației Viitor Plus, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 203 de hectare, 1.380.000 de puieți plantați, prin implicarea a 31.000 de voluntari, în 22 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării afectate de efectele schimbărilor climatice și 2 comunități urbane. Pădurile plantate în cadrul programului sunt îngrijite și monitorizate pentru a se asigura integritatea lor pe termen lung.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 16 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.