Alexandrion Group a prezentat Carpathian Single Malt Whisky publicului din regiunea Oltenia

Carpathian Single Malt Whisky a fost prezentat publicului din regiunea Oltenia. Cel de-al treilea eveniment din cadrul turului regional demarat de Alexandrion Group la începutul anului, a avut loc la Craiova şi a reunit pasionaţi de whisky, colecţionari, dar şi persoane care au descoperit recent această categorie de băuturi spirtoase.

Cu toţii au avut ocazia să deguste expresiile din gama extinsă Carpathian Single Malt Whisky, să stea de vorbă cu Master Distiller-ul Allan Anderson, care i-a ghidat pe parcursul procesului de degustare, să afle povestea primului whisky single malt produs în România, dar şi informaţii relevante despre ingredientele folosite, procesul şi tehnologia de producţie şi premiile obţinute anul acesta la competiţii internaţionale.

Întors recent de la Tokyo, unde Alexandrion Group și-a prezentat portofoliul premium de băuturi spirtoase şi vinuri, primul pas în planurile de expansiune ale Grupului în Japonia, Carpathian Single Malt Whisky îşi continuă călătoria în jurul ţării, pentru a ajunge cât mai aproape de cei care îşi doresc să îl deguste şi să îl achiziţioneze.

Oltenia este o regiune foarte frumoasă şi caldă, pe care o cunosc foarte bine, cu mulţi pasionaţi de whisky. Aceşti oameni au crezut în potenţialul acestui proiect, au rămas alături de noi, şi-au păstrat interesul în etapa de dezvoltare şi au reacţionat extraordinar după lansarea comercială. A venit momentul să le mulţumim şi să le prezentăm, în mod direct, rezultatul muncii noastre. Ne bucurăm să vedem cererea atât de mare din partea distribuitorilor din aceasta zonă, în care ne extindem într-un ritm accelerat.

Dr. Nawaf Salameh, Preşedintele Fondator Alexandrion Group

Evenimentul a avut loc într-un cadru care a reflectat linia identitară a mărcii, atributele specifice şi sursele de inspiraţie care stau la originea brand-ului: Munţii Carpaţi, bogăţia resurselor naturale şi frumuseţea peisajelor româneşti.

Allan Anderson, Master Distiller Carpathian Single Malt & Whisky Director Alexandrion a vorbit despre atributele unice care diferenţiază Carpathian Single Malt Whisky pe piaţa mondială şi feedback-ul pozitiv pe care echipa Alexandrion Group îl primeşte din partea consumatorilor din intreaga lume la târguri, expoziţii sau evenimente de prezentare a portofoliului.

Medalii master, de aur, argint şi bronz la competiţii internaţionale

La doar câteva luni de la lansare, experţi internaţionali în băuturi spirtoase au plasat Carpathian Single Malt Whisky pe locuri fruntaşe la competiţii internaţionale consacrate.

Primul whisky single malt produs în România a obţinut dublă medalie Master, 5 medalii de aur şi 2 medalii de argint în cadrul Global Luxury Spirits Masters 2023 din Marea Britanie. Una dintre cele două medalii Master în cadrul Global Luxury Spirits Masters 2023 a fost acordată primului whisky single malt afumat din România, Carpathian Single Malt Whisky Peated Cask Strength. Juriul a descris notele sale de degustare astfel: „miros de fum de grătar, piersici coapte, gust bogat şi condimentat”.

Luna trecută, expresiile Carpathian Single Malt Amarone, Madeira și Fetească Neagră au primit medalii de aur la Beverage Testing Institute Awards 2023, competiţie organizată în SUA. Toate cele trei expresii au primit 93 de puncte și un feedback excelent din partea juriului. Multe dintre expresiile Carpathian Single Malt Whisky au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la competiţiile The World Whisky Masters 2023 (Marea Britanie), International Spirits Challenge (Marea Britanie) şi Ultimate Spirits Challenge (SUA).

Toate aceste rezultate confirmă faptul că acest whisky este un produs de clasa mondială, capabil să concureze la cel mai înalt nivel cu branduri internaţionale consacrate. Carpathian Single Malt Whisky a dovedit că este unul dintre cei mai sonori ambasadori pentru România. Oriunde merge lasă o impresie foarte puternică.

Allan Anderson, Master Distiller Carpathian Single Malt si Whisky Director Alexandrion Group

Disponibil în România şi la nivel internaţional

Lansat comercial în România în octombrie 2022, Carpathian Single Malt Whisky este acum disponibil în multe alte ţări, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Norvergia, Germania, iar expansiunea continuă rapid.

În România poate fi comandat accesând magazinul online Alexandrion Group și prin intermediul website-ului de brand. De asemenea, produsul poate fi achiziţionat și din magazine specializate, locaţii HoReCa și de retail, premium și poate fi comandat pe alte platforme de e-commerce specializate, din toată ţara.

Produs integral din ingrediente românești

Carpathian Single Malt este produs integral din orz românesc. Este distilat, maturat şi ȋmbuteliat la Alexandrion Saber Distilleries 1789, localizate ȋn Bucov, judeţul Prahova, ȋn inima Munţilor Carpaţi. Primul whisky single malt produs ȋn România are ȋn componenţa sa apă din dealurile subcarpatice, renumită pentru calităţile sale, are o culoare naturală, provenită din maturarea exclusivă ȋn butoaie, este realizat fără filtrare la rece pentru a reţine culoarea și aromele naturale.

Sursă foto: Alexandrion Group