Ambasadorii muzicii indie, trupa americană Sub-Radio, vor susține concerte în patru orașe din România

Trupa Sub-Radio va susține o serie de concerte de muzică Indie în România, într-un turneu organizat de Biroul de Diplomație Publică din cadrul Ambasadei SUA, prin programul American Music Abroad, sub egida Departamentului de Stat al SUA.

Intrarea la aceste concerte este gratuită, în limita locurilor disponibile, sau pe baza invitațiilor disponibile la sediile instituțiilor culturale de mai jos. Concertele vor avea loc după cum urmează:

  • Marți, 9 mai – Brașov – Centrul Cultural Reduta (str. Apollonia Kirscher nr. 8) orele 19:00
  • Miercuri, 10 mai – Deva – Centrul Cultural Drăgan Muntean (Piața Victoriei nr. 10) orele 19:00
  • Joi, 11 mai – Lugoj – Teatrul Traian Grozăvescu (Splaiul Coriolan Brediceanu nr. 4) orele 19:00
  • Vineri, 12 mai – Caransebeș –  Centrul Cultural George Suru (Str. Episcopiei nr. 6), orele 19:00

Înființată în Washington DC de un grup de prieteni, în vremea când erau doar copii, trupa a început să devină cunoscută prin concerte live electrizante și un șir întreg de melodii lansate, creație proprie. Prima înregistrare, Same Train // Different Station, a avut loc atunci când membrii trupei terminau facultatea, în 2016, și combină genul pop-punk cu cel indie-pop.

În 2017, Sub-Radio a început să lanseze câte un single pe lună, din aprilie până în septembrie, în paralel cu un turneu regional și apariția la Festivalul de Muzică Firefly. Aparițiile lor ieșite din comun le-au adus mulți fani noi, EP-ul rezultat, Headfirst, fiind cea mai bună melodie a lor de până atunci, incluzând single-ul extrem de apreciat “Flashback,” care a strâns mai mult de trei milioane de vizualizări pe toate platformele.

În urma lansării in 2020 a EP-ului Thoughts Lights Colors Sounds, produs de Andrew Maury (Shawn Mendes, Lizzo, COIN), trupa a început un “turneu virtual” în timpul pandemiei, cu live-streaming-uri care au atras mai mult de 20 de milioane de vizualizări și au creat o comunitate internațională de fani Sub-Radio.

În 2022, trupa a semnat un contract cu compania de muzică indie Th3rd Brain, anunțând o serie de noi concerte în cadrul unui turneu în toată America.

Sursă foto: Instagram Sub-radio