Magicianul batistelor, atac la Bogdan Aurescu. Rareș Bogdan și „eternul” de la MAE ne-au făcut de râs în Europa

Ieșirea magnifică a prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan la adresa lui Bogdan (alt Bogdan) Aurescu, conform căreia l-ar – nici mai mult, nici mai puțin – decât zbura pe șeful externelor din funcția pe care o ocupă, a ridicat sprâncene atât în România cât și în Europa.

Replica acestuia din urmă, însă, confirmă faptul că nu degeaba este nepopular, cel puțin în rândul opiniei publice.

Astfel, spune, Aurescu, care subliniază faptul că nu îl interesează ce spune Rareș Bogdan, europarlamentarul PNL poate fi asociat lejer unui trol Sputnik.

Toate bune și frumoase, numai că – oricât de antipatic i-ar fi Rareș Bogdan oricui – el este orice numai fan Sputnik, sau putinist nu, ieșirile sale pe aceste subiecte de-a lungul anilor fiind binecunoscute și, pe cale de consecință, neputând fi asimilat unui mare iubitor al rușilor.

Replica lui Aurescu mai confirmă, de altfel, două lucruri: primul, că este un personaj deosebit de arogant, ceea ce se știe despre el într-o mare măsură și, al doilea, mai grav, faptul că neîmplinirile și frustrările personale care pretinde că l-ar măcina pe Rareș Bogdan ar putea fi la fel de bine ale sale.

Iar dacă nu are neîmpliniri personale (Doamne ajută!), numărul 1 MAE sigur are multe neîmpliniri profesionale.

Ca să cităm doar câteva: suntem în Schengen? Nu, nu suntem în Schengen. Avem ridicate vizele de State? Nu, nu le avem, deși noul ambasador al SUA se bate cu lopata în piept că va face din acest subiect o prioritate a mandatului domniei sale, deci șeful MAE ar trebui să pedaleze puternic pe acest aspect, probabil.

Mai departe, a reușit Aurescu să clintească cu ceva, oricât de puțin, formatul 5+2, cel care urma, vezi Doamne, să clarifice problema Transnistriei? Nu, nu a reușit.

Domnul Aurescu, de fapt, nu a reușit mai nimic în mandatul domniei sale și de fapt ăsta este motivul pentru care ar trebui să părăsească cât mai degrabă această funcție, nicidecum faptul că a tulburat cine știe ce ape în PNL.

Asta ca să nu mai vorbim despre cât de mare este prejudiciul de imagine pe care l-a creat ieșirea domniei sale – ca și a lui Rareș Bogdan, de acord -, această păruială tipic dâmbovițeană nefăcând altceva decât să confirme renumele de scandalagii ieftini pe care îl avem.