Câți comercianți sunt în piețele agroalimentare din Sectorul 6 al Capitalei și la ce prețuri închiriază tarabele

Conform unei interpelări wordspell.ro, Biroul de Presă al Sectorului 6, un sector cu o populație de peste 330.000 de locuitori, numărul total de comercianți (vânzători) care operează în prezent în piețele agroalimentare administrate direct de către Administrația Comercială Sector 6, respectiv Piața Apusului, Piața Orizont și Piața Valea Ialomiței, este de 60, dintre care 52 de producători și 8 persoane juridice.

Cât despre prețurile cu care aceștia închiriază tarabele, în piețele agroalimentare administrate direct de către Administrația Comercială Sector 6 tarifele aplicabile sunt stabilite prin H.C.L. Sector 6 nr. 189/2022 și anume taxa de rezervare lunară tarabă 200 lei (TVA inclus), la care se adaugă 15 lei/zi taxa forfetară.

Biroul de Presă al sectorului 6 s-a referit de asemena și la zonele din care aceștia provin, majoritatea comercianților având domiciliile în județele limitrofe Capitalei – Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Dâmbovița si Argeș.

Nu în ultimul rând, departamentul de comunicare al Primăriei Sectorului 6 mențioinează faptul că piețele Drumul Taberei I și II, Gorjului, Veteranilor și Crângași sunt concesionate unor operatori privați.

Sursă foto: Andres Carreno / Unsplash