Cum l-am cunoscut pe Ghinea și de ce nu mi-a folosit la nimic. Lecție pentru anul 2024 (și nu numai)

Cred că era anul 2018 când m-am înscris în filiala USR sector 3. La început s-a pus problema dacă e ok sau nu să intru în partid, fiind ziarist. S-a deliberat, s-a vorbit câteva săptămâni, din ce îmi aduc aminte și s-a ajuns la concluzia că da, e ok.

Unul dintre primele momente sinistre ale scurtului meu membership în această filială avea să vină de altfel la puțin timp, când, într-o sedință a aceleiași filiale, halucinantul Dan Barna intra prin legătură video cu noi (că, de, era mult prea important să vină până acolo) și ne spunea, nici mai mult, nici mai puțin decât cum participase el la nu știu ce întrunire parlamentară legată de achiziția rachetelor Patriot.

Acum, să ne-nțelegem, omul vorbea de ca și cum de el depindea achiziția acestor rachete, lucru despre care toată lumea știa că nu este adevărat și neadevărat a rămas până azi. Mă rog, între noi fie vorba, Dan Barna este o nulitate absolută, nu are cum să depindă de el absolut nimic, dar asta poate că e altă discuție.

Următorul moment cumplit al participării mele la viața USR sector 3 (participare de două sau trei luni, de altfel, în total) a fost când l-am întâlnit pe El Însuși, Marele, Giganticul, Neegalatul Cristian Ghinea.

Acum, eu am multe defecte, dar și câteva calități, una dintre ele fiind că miros impostorii de la distanță. Bă și ăsta mirosea, nene, a așa ceva, nu glumă. Mirosea rău, rău de tot, duhnea de se simțea de pe stradă.

E și cum era Ghinea așa, maiestuos, cu o cariocă în mână, un marker verde, parcă, explica ceva pe un whiteboard. Nu mai știu dacă niște grafice (parcă nu) sau niște principii (mai degrabă), cum ar fi democrație, lucruri de genul ăsta. Omul, elucubrant, nu credeai o vorbă din ce spunea, era evident că are o agendă proprie, cu totul alta decât cea despre care perora acolo, agendă proprie care s-a dovedit ulterior că e reală.

În fine. Întâlnirea cu Ghinea a fost de altfel și momentul când am decis să mă retrag, înțelegând că nu am ce să caut alături de un asemenea impostor. Și mă bucur să realizez că am avut dreptate, din moment ce dezastrul care se prefigurează pentru USR la parlamentarele din 2024 este perfect explicabil prin conducerea lamentabilă a nulității politice Dan Barna, a arogantului Cătălin Drulă, a la fel de arogantului și obraznicului Vlad Voiculescu și a lui – ultimul, dar nu cel din urmă – Cristian Ghinea, omul care n-a putut să bage irigațiile în PNRR, pentru că, spune el, nu existau proiecte.

Toată această conjurație, deci, de ră augur, va duce partidul undeva, probabil, la 2%, sau, în fine, hai totuși să nu exagerăm, dar va fi un scor care oricum nu va conta, cu tot cu măreața alianță la fel de inutilă cu PMP și Forța Dreptei.

Și astfel se va încheia scurta viață politică a acestui așa-zis partid, viață începută undeva în 2016 și sfârșită, iată, în 2024, cu un scor lamentabil, înghițit de niște alte nulități politice precum Ludovic Orban și Eugen Tomac. Păcat! Mare păcat!

Sursă foto: Facebook / Cristian Ghinea