Garden of lights de la Grădina botanică, o experiență care chiar merită. Și pentru copii și pentru adulți

Alice in Wonderland, povestea binecunoscută a lui Lewis Carroll, a fermecat generații de cititori. Și nici nu e de mirare, din moment ce autorul a reușit să găsească acele ingrediente care să facă povestea să reziste timpului.

Recent, însă, lumea fabuloasă imaginată de Lewis Carroll a fost transpusă aievea în Grădina botanică, iar experiența merită cu vârf și îndesat, instalațiile luminoase, unele dintre ele inclusiv muzicale, care aduc universul creat de scriitorul britanic în parcul din Cotroceni, fiind foarte, foarte reușite.

Iar impresia este cu atât mai puternică cu cât – fiind vorba despre instalații luminoase – expoziția este vizitată pe timp de seară.  

„Misiunea noastră este să oferim experiențe magice folosind lumina și sunetul. Prin tehnologie și creativitate, construim spații încântătoare care le permit oamenilor să se bucure de timp de calitate alături de cei dragi și să se elibereze de rutina vieții de zi cu zi. Suntem încântați să fim prezenți anul acesta la București unde vom transforma superba gradină botanică Dimitrie Brandza în lumea minunată a lui Alice” a declarat Michal Chojnacki, CEO of Wonderful Lighting, conform Universității din București, partener în proiect.

Conform aceleiași surse, în cadrul expoziției a fost amenajat cel mai lung tunel luminat din Europa, cu o lungime de 200 de metri lungime și 320.000 de leduri.