Institutul Cultural Român invită publicul la #AdMusicam Concert Series #3 Play

Proiectul AdMusicam Concert Series, o componentă a programului de instruire #AdMusicam, adresat muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani, revine, după o perioadă de absență cauzată de restricțiile din timpul pandemiei, cu un nou concert, care va avea loc marți, 25 aprilie 2023, ora 19.00, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu.

Concertul, susținut de muzicienii Daniela Tudor (vioară), Răzvan Păun (vioară), Theodor Andreescu (vioară), Marius Nițu (violă), Constantin Borodin (violoncel), Teodora Iliescu (flaut) și Ina Creciun (pian), este organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu, iar intrarea este liberă.

Program AdMusicam Concert Series #3 Play:

  • Wolfgang Amadeus Mozart – Cvartet cu flaut
  • Gustav Mahler – Cvartet cu pian în la minor
  • Ludwig van Beethoven – Cvartet de coarde
  • Theodor Grigoriu – „Pe Argeș în susˮ – suită pentru cvartet de coarde – Joc din fluier

#AdMusicam este o sesiune de instruire în management personal, prezentare, pregătirea audiţiilor şi masterclass-uri în domeniul orchestral. Programul de două săptămâni se adresează muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani. Proiectul a fost iniţiat în anul 2016 ca parte a „Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sectorˮ, ce și-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene.

Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni. De asemenea, şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului XXI.

În prezent, participanții la edițiile anterioare #AdMusicam studiază la universități de profil din România, Germania, Austria, Marea Britanie, Suedia, au dezvoltat proiecte ce au primit finanțare de la AFCN, au câștigat concursuri și sunt membri în orchestre precum Orchestra Națională Radio, Filarmonica Brașov, Filarmonica Timișoara, Filarmonica Pitești sau dezvoltă proiecte educaționale de muzică de cameră și colaborează în proiecte orchestrale sau de muzică de cameră cu majoritatea filarmonicilor din țară și muzicieni renumiți precum Alexandru Tomescu, Cristian Măcelaru, Răzvan Popovici, Ioan Bogdan Ștefănescu, Adrian Buciu, Alexandru Matei.

În cadrul proiectului AdMusicam Concert Series, au avut loc, în perioada 2017-2019, următoarele concerte:

  • AdMusicam Concert Series #1 Prelude, 25 noiembrie 2017, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor şi colecţionar
  • AdMusicam Concert Series #2 Fantaisie, 24 noiembrie 2018, Muzeul Național „George Enescu”
  • AdMusicam& friends @ Noi dăm tonul – Stagiunea Universităţii Naţionale De Muzică București, 8 ianuarie 2019, sala George Enescu, UNMB.

Sursă foto: ICR / Constantin Borodin