Mercedes-Maybach EQS SUV: Premiera primului model complet electric al brandului [FOTO]

Mercedes-Maybach EQS 680 este primul model de serie complet electric al mărcii legendare. Acesta se bazează pe tehnologia SUV-ului EQS de la Mercedes-EQ și completează exclusivitatea Maybach, în conformitate cu deviza lui Karl Maybach: „Ceea ce este bun trebuie să fie și frumos”.

SUV-ul Mercedes-Maybach EQS este primul nostru SUV de lux de dimensiuni mari, complet electric. La Mercedes-Maybach ne străduim să completăm frumosul cu strălucirea extraordinarului. Interiorul este un statement emoțional și elegant. Caracterul de lounge promite călătorii de lux la cel mai înalt nivel. Împreună cu proporțiile inovatoare și progresiste ale acestui model, redefinim complet SUV-ul de lux al viitorului.

Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG  

Partea frontală este caracterizată de panoul negru tipic mărcii care dispune de benzi verticale, cromate, cu un aspect tridimensional de adâncime. Modelul Maybach cu mai multe embleme mici ale mărcii se regăsește, de asemenea, în părțile decorative ale barei de protecție laterale. O proiecție animată a modelului Maybach strălucește în toate cele patru portiere.

Mercedes-Maybach EQS SUV este un punct de referință în istoria brandului nostru. Acest model redefinește excelența în domeniul auto în era electromobilității. Clienții noștri se pot aștepta la o experiență de conducere electrică, absolută, de clasă superioară – cu aura extraordinarului tipică pentru Maybach.

Daniel Lescow, Directorul Mercedes-Maybach, Mercedes-Benz Group AG

Designul interior reprezintă fuziunea dintre tradiție și avangardă. Punctul de atracție pentru pasagerii din față este Hyperscreen-ul MBUX standard cu „zero straturi” și animațiile de pornire specifice Mercedes-Maybach. Indicatoarele sunt concepute ca o eșarfă de mătase care se mișcă elegant în vânt în funcție de viteză și de stilul de condus.

În ceea ce privește afișajul central, sistemul reacționează în funcție de situație și este personalizat cu sugestii inteligente și anticipative. Aspectul poate fi personalizat prin trei stiluri de afișaj (discret, sportiv, MAYBACH) și trei moduri (navigație, asistență, service).

În SUV-ul Mercedes-Maybach EQS, o serie de piese și componente sunt fabricate din materiale care economisesc resursele. Acesta este primul model de la Mercedes-Benz AG care este echipat cu piele tăbăcită vegetal, iar agenții de îngrășare folosiți la tăbăcire sunt, de asemenea, exclusiv pe bază de plante.

Scaunele sunt echipate cu programe de masaj, iar autovehiculul este dotat cu multiple tipuri de iluminare și culori, la alegere.

De asemenea, sistemul audio include 15 difuzoare. Cu sistemul de sunet surround Burmester 4D standard, experiența sonoră învăluie pasagerii, iar claritatea este egală cu cea din studio.

Nu în ultimul rând, suspensia pneumatică AIRMATIC cu amortizare reglabilă continuu ADS+ este standard; se poate ridica garda autovehiculului cu până la 35 de milimetri.