Pehart Grup scade consumul de energie cu 10% prin retehnologizarea mașinilor pentru producția de hârtie pentru uz casnic

Pehart Grup, lider în industria producerii și procesării produselor de hârtie pentru uz casnic din România și una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, a demarat un proces amplu de modernizare și retehnologizare a mașinilor pentru producția de hârtie tissue. Compania a alocat peste 12 milioane de euro optimizării performanțelor energetice ale acestui tip de mașini din fabricile din Petrești-Sebeș și Dej. Astfel, se va obține o reducere cu până la 20% a consumului de energie pentru fiecare mașină în parte, iar la nivel de companie, economia de resursă energetică va fi de până la 10%.

Modernizarea și retehnologizarea mașinilor pentru producția de hârtie pentru uz casnic le va crește considerabil eficiența energetică. Optimizarea resursei energetice nu este singurul avantaj al alinierii tehnologiilor noastre de producție la standarde de ultimă generație. Ne așteptăm, de asemenea, la o creștere a capacității de producție, dar și a calității hârtiei tissue.

Cristian Silaș, director de producție pentru hârtie tissue al Pehart Grup

Compania românească a colaborat la acest proiect cu unii dintre producătorii europeni de echipamente de top pentru industria de profil.

Mașinile de producție retehnologizate au capacitatea să atingă o calitate optimă a produselor cu consum mai mic de energie și, totodată, au o durată de viață de până la 3 ori mai lungă decât plăcile de rafinare convenționale. Estimăm că procesul de upgrade al mașinilor de pe liniile de producție a hârtiei pentru uz casnic va continua și în 2024.

Cristian Silaș, director de producție pentru hârtie tissue al Pehart Grup

De altfel, investiția în echipamente și tehnologii de producție de ultimă generație este o constantă în eforturile companiei de a oferi clienților produse de calitate premium. Doar în ultimii doi ani, Pehart Grup a lansat noi linii de producție, și-a diversificat oferta de produse (a lansat trei sortimente de hârtie igienică umedă sub brandul Pufina) și a pătruns pe noi piețe externe.

Prezentă până acum cu produsele sale de uz industrial sau casnic în 19 țări, Pehart Grup vizează extinderea operațiunilor la nivel internațional și consolidarea poziției celor mai populare branduri ale sale, în special Pufina și Alint.

Retehnologizarea și optimizarea mașinilor pentru producția de hârtie tissue este un pas esențial în eficientizarea energetică, dezvoltarea capacității de producție și livrarea de produse de înaltă calitate pentru clienții din țară și cei europeni. Strategia noastră de dezvoltare durabilă are la bază principiile sustenabilității, al respectului pentru mediu și calitatea pe care o oferim consumatorilor direcți. În ultimii ani, am parcurs etape importante pentru atingerea acestor obiective. Bineînțeles, în orizontul nostru de business s-au ivit altele noi. Consolidarea poziției brandurilor noastre pe piețele europene unde am pătruns recent este doar unul dintre aceste obiective. Noile soluții de producție a căror implementare va continua etapizat și în 2024 vor servi scopurilor noastre de business.

Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup

Companie cu o istorie de aproape 200 de ani, cea mai veche fabrică de hârtie din România, Pehart Grup produce anual în fabricile sale 100.000 de tone de hârtie tissue și are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 35% din totalul producției este în acest moment exportată, iar restul este vândut în țară. De altfel, aproximativ 40% dintre toate produsele din hârtie existente în magazinele românești sunt produse de Pehart Grup. O nouă linie de procesare pentru produsele de tip AfH (Away from Home) va fi în curând operațională în fabricile companiei.

Sursă foto: Pehart Grup