Synaptiq, compania care a dezvoltat o soluție bazată pe inteligență artificială pentru delimitarea tumorilor canceroase, a depășit targetul propus inițial pe Seedblink

Synaptiq, compania clujeană de software medical care a dezvoltat Mediq, soluția specializată în optimizarea tratamentului cancerului prin delimitarea tumorilor și a organelor la risc, a depășit targetul de 160.000 de euro, suma pe care a vizat-o inițial pe Seedblink, platforma de coinvestiții pentru start-upuri tech europene. Suma maximă acceptată de companie în caz unei cereri mari este de 300.000 de euro, iar runda este deschisă până luni, 8 mai 2023.

Investitorii interesați vor putea subscrie orice sumă, începând de la 2.500 de euro, primind acțiuni în cadrul Synaptiq, companie care este evaluată în această rundă la un total de 4,8 milioane de euro (pre-money).

Soluție AI pentru delimitarea în mai puțin de 5 minute a tumorilor și organelor cu risc

Synaptiq a fost fondată în 2020 la Cluj de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Roxana Săbău și Diana Andrițchi. Întreaga echipă este formată din ingineri, specialiști în radioterapie și specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.

Echipa a dezvoltat Mediq, o soluție digitală de mare precizie și performanță, bazată pe procesarea datelor din imagistica medicală cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Proiectată și dezvoltată în colaborare cu medici cu reputație și clinici de prestigiu, soluția reduce timpul necesar pentru identificarea și delimitarea organelor la risc și a tumorilor, de la o medie actuală de 2-4 ore la maximum 5 minute.

În urmă cu o lună, Synaptiq anunța ca vizează o rundă de 600.000 de euro, din care 160.000 de euro pe SeedBlink și alți 440.000 de euro de la investitorii din runda precedentă (care au venit cu investiții de tip follow-on) și de la Fortech Investments, un partener nou și investitorul principal pentru runda actuală. Fortech Investments s-a alăturat celorlalți acționari principali ai Synaptiq: Cleverage VC, Gapminder VC și Daniel Istrate – angel investor.

A doua rundă de finanțare. Aceasta va susține extinderea Synaptiq în Europa

Această nouă rundă va fi utilizată pentru a finaliza Certificarea Europeana a soluției Mediq și pentru a realiza studiul clinic complet necesar pentru acreditare. Acest lucru va permite implementarea Mediq în clinicile de radioterapie din toată Europa, în paralel cu dezvoltarea unor funcționalități noi în aplicație. Cu sprijinul investitorilor putem continua să dezvoltăm o tehnologie de ultimă generație care transformă asistența medicală și îmbunătățește rezultatele tratamentelor împotriva cancerului în întreaga lume.

Dragoș Dușe, fondator și CEO Synaptiq

Aceasta este a doua rundă de investiții pentru Synaptiq. Compania a reușit să atragă o investiție de pre-seed în valoare de 250.000 de euro în 2021 de la GapMinder VC. În același timp, compania a primit un grant nerambursabil de 158.000 de euro din partea fondului norvegian Innovation Norway.

Mediq le permite specialiștilor în radioterapie să identifice și să delimiteze într-un timp extrem de scurt tumorile și organele aflate în pericol, pentru a lua rapid cele mai bune decizii de tratament și a crește astfel șansele de supraviețuire pentru milioane de pacienți din întreaga lume. În Europa, un sfert dintre pacienții diagnosticați cu cancer care au nevoie de radioterapie nu beneficiază de tratament din cauza lipsei de personal medical, dar și a complexității și duratei lungi a procedurilor. Peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume sunt diagnosticate anual cu cancer, jumătate dintre acestea având nevoie de tratament cu radioterapie.

Dragoș Dușe, Fondator și CEO Synaptiq