UniCredit extinde programul „Rezidența Antreprenorială” la nivel național și lansează la Iași „Începătorii – Rezidența Antreprenorială UniCredit”

Programul de sprijin pentru antreprenori „Rezidența Antreprenorială inspirată de UniCredit” se extinde la nivel național, cu debutul la Iași și sub un nou titlu – “Începătorii – Rezidența Antreprenorială UniCredit”.

Lansat în 2020 în cadrul platformei „building.a.community”, proiectul este dezvoltat de Centrul Cultural PLAI (AMBASADA) din Timișoara, realizat cu sprijinul partenerului local Târgul Creatorilor/Acaju și este susținut de UniCredit Bank România.

Suntem bucuroși și recunoscători să continuăm colaborarea cu UniCredit privind Rezidența Antreprenorială și să o dezvoltăm la Iași alături de Târgul Creatorilor/Acaju într-un efort de a sprijini dezvoltarea comunității locale. Prin extinderea rezidenței la nivel național, ne propunem să oferim oportunități de crestere și finanțare pentru antreprenorii care doresc să înceapă sau să își dezvolte afacerile, prin intermediul unui program de mentorat și coaching, acces la resurse și rețele de contact.

Norbert Tako, fondator Centrul Cultural PLAI (AMBASADA)

Programul “Rezidența Antreprenorială UniCredit Bank” se adresează business-urilor din zona industriilor creative și sociale care au o vechime mai mare de un an și pentru care gestionarea unui punct de întâlnire cu publicul larg și comunitatea de clienți înseamnă un sprijin important în dezvoltare.

Programul „Rezidența Antreprenorială” face parte din misiunea UniCredit Bank de a sprijini sectorul antreprenorial din România. Proiectul reprezintă o oportunitate pentru antreprenorii din industriile creative să își dezvolte afacerile și să se conecteze cu experți din industrie. Prin extinderea programului la nivel național, UniCredit Bank demonstrează angajamentul său de a susține comunitățile să crească și să genereze valoare adăugată prin susținerea inovației, a creativității în afaceri și antreprenoriatului creativ. Ne bucură colaborarea cu partenerul nostru tradițional AMBASADA, dar și cu partenerul local, Târgul Creatorilor/Acaju, și adresăm mulțumiri speciale companiei IULIUS, pentru că împreună putem să contribuim în mod direct la bunăstarea comunităților creative din Iași.

Anca Ungureanu, Director de Comunicare și Identitate UniCredit Bank

În linie cu planurile de extindere la nivel național, programul va fi implementat pentru prima dată în Iași cu sprijinul companiei IULIUS, care va fi partener strategic al programului – Rezidența va fi amplasată timp de 2 luni în parcul ansamblului mixt Palas, fără costuri suplimentare pentru chirie și utilitățile aferente.

Compania noastră încurajează spiritul antreprenorial oriunde s-ar manifesta și sub orice formă, pentru că știm că se construiește pe multă muncă, efort și pasiune. Sprijinirea acestei iniţiative se înscrie în strategia noastră de sustenabilitate şi continuă demersurile iniţiate de IULIUS, prin programul Go Local, demarat în plină pandemie, prin care susţinem antreprenorii la început de drum să intre în proiectele noastre de retail din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava.

Sebastian Mahu, Head of Asset Management IULIUS

În cadrul programului, câștigătorii vor primi un pachet de servicii și beneficii ce poate reprezenta un avantaj competitiv relevant:

Un spațiu subvenționat, personalizabil, specific business-ului, timp de 2 luni
Buget de 1000 de euro pentru personalizarea spațiului de întâlnire cu clienții
Evaluarea business-ului
Consultanță specifică pentru trei arii prioritare rezidentului
Eveniment de lansare a Rezidenței
Buget de 500 de euro pentru promovare pe perioada Rezidenței

Târgul Creatorilor este pentru mine mai mult decât un eveniment local care adună artiștii din domeniu, este o manifestare a dorinței pe care am avut-o încă de la deschiderea Acaju-ului, acum aproape 15 ani, și anume aceea de a oferi un spațiu oamenilor creativi în care să se desfășoare și să își dezvolte proiectele. Din acest motiv, nu luăm taxă de înscriere și organizăm discuții pe teme de interes pentru aceștia, cu speranța că antreprenoriatul creativ se poate dezvolta și poate aduce multe beneficii comunității locale. O dezvoltare la care ne bucurăm să luăm parte.

Andreea Ghiban, owner Acaju

În perioada 3-17 mai 2023, cei care se încadrează în grupul țintă, sunt invitați să completeze formularul pentru a intra în competiția pentru premiile oferite în program. Formularul de concurs este disponibil aici.

Lansarea oficială a programului “Începătorii – Rezidența Antreprenorială UniCredit” va avea loc în cadrul Romanian Creative Week, cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din România, desfășurat la Iași între 19-28.05.2023.

Sursă foto: Firmbee/Unsplash