USR, fermecat cu farmece proaste. Ce blestem plutește asupra acestui partid?

Degringolada USR pare că nu se mai termină. Prăbușit grav în sondaje, USR mai iese din când în când cu tot felul de declarații care nu interesează pe nimeni – atenție, adresate numai unor publicații atent selectate – și împrăștie diverse mesaje.

Unele corecte pe fond, dar – iarăși – făcute de niște persoane care și-au pierdut orice urmă de credibilitate de la momentul când au intrat în Parlament și până acum.

E suficient să amintim, din acest punct de vedere, cine conduce acest partid. Păi cine?

Tripleta de rău augur Ghinea – Drulă – Barna, cel puțin doi dintre aceștia, respectiv domnii Ghinea și Barna, umplându-se de un ridicol absolut la fiecare ieșire în public.

Desigur, aceștia nici nu prea au mare lucru de făcut altceva, demersul lor nefiind decât acela decât de a nu-și pierde locurile din Parlament câștigate pe încrederea oamenilor.

Cu toate astea, să nu-ți dai seama de gradul de inadecvare la care ai ajuns în momentul când te-ai prăbușit atât de grav în sondaje, arată nu o ruptură de realitate, pentru că nu despre asta este vorba, ci pur și simplu nesimțire.

Da, este nesimțire să mergi înainte cu aceeași garnitură politică obosită în momentul când ești atât de departe în sondaje față de ocupantul locului 3, respectiv AUR.

Da, este nesimțire să te prefaci că nu se întâmplă nimic și să reșapezi aceleași cuvinte expirate în momentul când realizezi că nu ai, efectiv, nicio marjă de creștere în preferințele electorale.

Dar asta este. Încă o lecție amară pe care o învață electoratul din România, care își vede, pentru a câta oară, speranțele trădate.

Dar parcă niciodată atât de semnificativ ca până acum, mai ales când vorbim despre niște oameni care au făcut paradă din cinstea lor, precum și din faptul că sunt diferiți de restul clasei politice.